Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κυπριοι, εργοδότηση, κοινοτικοί, ανεργιακό...

Επήα να απαντήσω της Georgias αλλά είπα εν μεγάλη  η απάντηση τζαι εν να την κάμω ανάρτηση.

Οι Κύπριοι λέει εργοδότες προσλαμβάνουν κυρίους κοινοτικούς. Χμμμ
Θα μιλήσω μόνο για όσα ξέρω. Να σας συστηθώ ξανά.
Ονομάζομαι Μισιρλού εσπούδασα μια δεκαρκά χρόνια πτυχία, μάστερ, πρασινοι υπερφυσικοί ιπποπόταμοι, επαναπατρίστηκα, ήμουν άνεργη, κάμνω δεύτερο μάστερ τζαι δουλεύω σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου αν όχι και της Κύπρου. 
Επίσης να δηλώση ότι είμαι ΚΥΠΡΑΙΑ, κοτσινοχωρκάτισσα γέννημα θρέμμα. 

Οι μόνοι ξένοι στο ξενοδοχείο είναι τζείνοι που δουλεύκουν πάνω που 5 χρόνια τζαι δεν τους απολύσαν  τζαι οι ξένοι που πιάνουν για να φκάλουν τα σπλιτ των Κυπραίων, επίσης έχουμεν τζαι 2 καμαριέρες ξένες αλλά εν για να ξισκατίζουν τζαι έναν επιστάτη ξένο επίσης για ξισκάτισμα. Έχουμεν τζαι έναν που εν για ούλλες τες σκατοδουλειές πάλε ξένο. Εχουμεν τζαι άλλους αλλά το 80 με 90% είμαστεν Κυπραίοι. (Το entertainment team εν όλοι  Εγγλέζοι φυσικά α τζαι οι ναυαγωσώστες). Οι νέοι που επιάσαν δεν ξέρουν Ρωσσικά (έχουμε τζαι Ρώσσους αλλά μια χαρά ξιούμαστεν), εν μικρές κοπέλες νέες πιάνουν πολλά λία λεφτά τζαι μπορώ να πω εν τζαι λίο περίεργο γιατί όσο το σκέφτομαι εν με πείραξεν που έχουμεν ξένους ίσως γιατί εν πολλά λίιοι τζαι εν τους επρόσεξα ίσως να είμαι συνηθισμένη να δουλεύκω με ξένους ίσως δεν ξέρω γιατί αλλά ενννεν τουτο το θέμα μας. 

Στο πόστο μου έχουμεν 4 ξένους. 2 που δουλεύουν πάνω που πεντε χρόνια τζαι έναν αγόρι τζαι έναν κορίτσι νέους. Το αγόρι εν τζείνους που εν για τες σκατοδουλειές γιατί ο κυπρίος δεν θα τες έκαμνεν τζαι μεν μου πείτε όχι γιατί είχαμεν τζαι Κυπραίο τζαι έφυεν τζαι μια σερβιτόρα ξένη που μασ φκάλει τα σπλιτ μας. Τζαι μεν ακούσω ότι υπάρχει Κυπραίος που θα δούλευκεν για 5 ψωροδεκάρες τζαι θα έφκαλεν ευχαρίστως τζαι σπλιτ γιατί θα τον πνίξω μεσα σε μια από τις τέσσερις πισίνες του ξενοδοχείου('ατε διώ του τζαι το δικάιωμα επιλογής)

Έχει πόσο τζαιρό ψάχνουμεν γκαρσόνι. Κυπραίο ή Κυπραία δεν μας ενδιαφέρει το φύλο. Ο μάστρος εσκοτώθηκεν να έβρει πλάσματα. Προσλαμβάνει έρχονται μια μέρα φέφκουν κάμνουν προβλήματα ιστορίες για αγρίους. Πρέπει να είπα σε ούλον τον κόσμο ειλικρινά. Αλλά οι απαντήσεις ήταν για να φακκάς την τζεφαλή σου στον τοίχο ...
-Ναι, τζαι εν να δουλεύκω νυχτέρι?
-Καλάν κόρη τζαι να κρατώ δίσκο είσαι πελλή? Εγώ εσπούδασα!!!!!!!!!! ΑΛΙ ΤΖΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ ..ετέλειωσες πουτανική στην Κολοπετινίτσα τζαι εν να μιλήσεις για πτυχία????????????????
-Μα για 800 ευρά ζουρά καλλύτερα να κάθουμαι σπίτι μου τζαι να πηαίνω τζαι θάλασσα εν θα χασω το καλοκαίρι μου.............

Οκ εν τζαι είπαμεν ότι διούν μας ΤΑ χρήματα αλλά άμαν είσαι έξυπνος φκάλεις λεφτά. Τα tips εν καλοδεχούμενα.. (Τα λεφτά έννεν πολλά για να πω την αλήθεια αλλά παρά να κάθουμαι σπίτι κάτι είναι τζαι τούτο)

Επιάσαμεν μια Κυπραιούα,άνεργη, ο μάστρος επροτίμησεν την γιατί ήταν γνωστή γνωστού. ήρτεν μια μέρα τζαι εν εξαναήρτεν. Μαλάκα έππεσες τυχερή βρίσκεις δουλειά, ο μάστρος εν πολλά καλός, η δουλειά εν απλή, το εργασιακό περιβάλλον εν άπαιχτο τζαι φέφκεις? Τζαι εν πιάννεις τελ να το πεις? 
Η δικαιολογία ήταν ότι εν πολλή η δουλειά τζαι εν πολλά κουραστική. ΑΛΙ ΤΖΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ!!!!! Το ξενοδοχείο είχεν αναχωρήσεις την ημέρα που ήρτεν αρα είμασταν νέκρα τζαι είμασταν 4 πλάσματα άρα η δουλειά εν ήταν πολλή . Τζαι ήταν τζαι τρέινιγκ άρα εν τζαι έκαμνεν τζαι πολλά πράματα. Καταλαβαινω είσαι πτώμα που την κουραση, το περπατημα, την ορθοστασία τζαι ότι αλλο μπορεί να σε ταλαιπωρεί αλλά ρε κουμπάρε μου εν δουλειά. Τούτα έχουν οι δουλειές στα ξενοδοχεία. Εν τζαι δημόσιοι υπάλληλοι που είμαστεν. Ε σόρρυ τζιολας με έτσι αντιμετώπιση που τες Κυπραίες που σνομπάρουν τες δουλειές ναι εν να πιάσουν ξένους. Τζια μεν μου πείτε εν έχει δουλειές.. όποιος θέλει βρίσκει.. 

όσο για τα ρωσσικά στην Αγία Ναπά εν έχει Ρώσσους. Όχι τόσους όσους μας κάνουν να πιστεύουμε.. (Καλά εν γεμάτο το Red Square Ρωσσους (2 αππιθκιές τόπος) ε ντα οκ εν γεματα τζαι τα clubs Εγγλέζους ).  Τζαι σκανδιναβούς εν γεμάτη η Aqua Sol αλλά εκάμαν μας τον καιρό εκείνο πέντε σεμινάρια να ξιούμαστεν να πιάμεν μια παραγγελία εν τζαι πυρηνική φυσική.  Εν τζαι να πάθουν να μας κάμουν το ίδιο τζαι τωρά. Οξά νομίζεις εν να ενδιαφερτεί να σε ρωτήσει πολλά πράματα. Ερκουνται κάθουνται πουκάτω που τον ήλιο τζαι εν λαχτούν τζαι τη νύχτα παν τζαι πίνουν τζαι μεθκιούν ήντα άλλο θέλεις. 
Στον Πρωταρά τωρά εν άλλη φάση. Ναι τζιαμέ έχει παραπάνω Ρώσσους. Επήα για ρεσέψιονιστ σε ένα ξενοδοχείο αλλά ήταν φυσικό να θέλουν να μιλάς Ρωσσικά γιατί ε ντα χαλλοου είσαι στο ρεσέψιον!!!  Ατε να μεν τα ωραιοποιώ ολα επήα τζαι άλλους τόπους τζαι θέλαν ρωσσικά αλλά ήταν λογικό να θέλουν λόγο του καταστήματος (κρουαζιέρες, rep σε ξενοδοχεία τζαι έτσι καταστάσεις.)

Χμ το ανεργιακό. Ναι πιάνουμεν ανεργιακό αλλά για να πιάσεις πρέπει πρώτα να δούλευες. Τζαι πόσα να πιάνεις ρε κουμπάρε κανούν σε. Τζαι εν θέλω να είμαι ζήτουλας. Ρε παπά θέλω λεφτά να πάω να κάμω τα νύχια μου... Ααααα αναφυλακτικά σοκ μόνο τζαι μόνο που το σκέφτομαι. Καλάν τζαι μεν μου πείτε εν  έχει δουλειές γιατί δουλειές έχει εμείες βαρκούμαστεν να δουλέψουμεν μερικές φορές. Εν να μου πεις εσπούδαζα τόσα χρόνια εν καταδέχουμαι να ασχοληθώ κάτι άλλο εκτός από το αντικείμενό μου. Ε φίλε μου εν δικαίωμα σου να είσαι πείνουλας μεν λαλείς όμως ότι εν εργοδοτούν στα ξενοδοχεία ξένους αν δεν ενδιαφέρεσαι καν να δουλέψεις εκεί. Το εν έχει δουλειές στον τομέα σου εν ένα πράμα το πιάνουν μας οι ξένοι τες δουλειές μας εν άλλο πράμα. 

Οι κοινοτικοί /παράνομοι/ ξένοι μη κοινοτικοί εν άλλο θέμα. Δυο κουβέντες μόνο γιατί επαραπήεν το κακόν. Τζαι εμείς είμαστεν κοινοτικοί εννεν σε μιαν άλλη χώρα σωστά; Εχουμεν τζαι εμείς το δικαίωμα να πάμεν σε μια άλλη χώρα να δουλέψουμε εν στο χέρι μας να το πράξουμε αν η ανάγκη μας είναι τόσο μεγάλη όσο τζαι τα παράπονά μας. Οι παράνομοι κάμνουν τες δουλειές που ο Κυπράιος νεόπλουτος δεν κάμνει. πας την σκαλωσιά τζαι μες τα σκατά.τζαι η σιωπή εν συνενοχή αν ξέρουμεν τζαι δεν μιλούμε. Οι μαυρούες που στέλλουν τα λεφτά τους έξω ε σόρρυ τζιόλας αλλά κάποιος πρέπει να προσέχει τον παππού τζαι την γιαγιά αφού κανένα που τα παιδιά τζαι τα αγγόνια εν αξιώνεται να το προσέχει ενώ σε κάθε οικογένεια σίουρα κάποιος εν να είναι άνεργος απλά εν θέλει πελάες πας την κκελέ του. Επίσης στην Επαρχία Αμμοχώστου έχει γηροκομείο (ελα τζαι εσύ να γίνουμε εθελοντές btw) εν τζαι η μαυρού που σου κάμνει τες δουλειές ε σόρρυ τζιόλας καμαριέρα στο ξενοδοχείο πάεις αλλά να πάεις να καθαρίσεις το σπίτι της Ππινούς εν πάεις. Ε σόρρυ .... 

Αυτά...
Οι Συντεχνίες εν να πιαν σειρά σε άλλο ποστ... 


12 σχόλια:

  1. Απολύτως σωστή σε βρίσκω σε όλα.άμαν θέλεις να εβρεις κάτι βρίσκεις. Where there's a will there's a way!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. akrivos
    na tousdias dulia k na men travoun
    ta vasana tous en akoma piso, akoma na sfiji o kolos tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που εν συμφωνώ είναι το θέμα ξένων. Εν θεωρώ ότι φταιν τζείνοι, αλλά πρέπει να γίνει μια ρύθμιση να είναι οι μισθοί τους ποσά με τα οποία ζεις. Πρέπει να συνάουν τους παράνομους εργοδότες.
    Γιατί εν γίνεται ο άλλος να αφήνει τη ζωή του για να ζήσει την οικογένειά του στο εξωτερικό, τζαι δαμέσα να ζει με 200ευρώ το μήνα επειδή μοιράζεται ένα σπίτι τρύπα με άλλους 3. Τζαι ούλλα τα λεφτά να φέφκουν στο εξωτερικό!
    Δηλαδή οι υπηρεσίες του κράτους μας τζοιμούνται εδώ και χρόνια τζαι εμάς φταιν μας μόνο οι ξένοι. Όι πως χρειάζονται 2 για να γίνει η παρανομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσο φταίει το κράτος φταίει τζαι ο κυπραίος που τους εργογοτεί τζαι φταίεις τζαι εσύ που ξέρεις τζαι εν μιλάς. Απλά ο παράνομος φκάλει σου τη δουλειά 5 κυπραίων εν κάμνει παράπονα εν θέλει κοινωνικές ασφαλίσεις κάμνει ότι δουλειά του πεις τζαι σιωπά...

      Διαγραφή
  4. για 800 ευρώ τον μήνα, αν μου παραχωρούν στέγη έρχομαι σερβιτόρα για το καλοκαίρι! ειλικρινά τωρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε... μισθός 500 ευρώ σου παρέχουν στέγη και διατροφή κάπως έτσι ... αλλά εν τζαι εν άσχημα... τα 500 σου εν καθαρά...

      Διαγραφή
  5. Να αγιάσει το στόμα σου!!!! Κάθε φορά που λαλούν ότι οι εργοδότες προτιμούν ξένους σκέφτουμαι τούτα ούλλα που λαλείς. Ξέρω που πρώτο σιέρι ότι οι δικοί μας, θέλουν να σου πουν τι ώρες εννα τους χρειαστείς να δουλέψουν, τζαι τι δουλειά εννα σου κάμουν. Οι ξένοι, έκρουντε δουλεύκουν, πιερόνουντε τζαι πάσειν στο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα και ξέρω ένα σωρό κόσμο με πτυχία που προτιμά να κάθετε σπίτι τζιαι να τον ταΐζει ο παπάς, γιατί έτσι δουλειές ένεν για λόου τους". Τζιαι ok καταλάβω πως θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους. Ήντα κάθονται τζιαι εν κάμνουν ΤΙΠΟΤΕ για τούτο? Εν να έρτει η δουλειά να τους έβρει σαν κάθονται ή μάλλον εν να τους την έβρει τζιαι τζίνην ο παπάς? Ας προσπαθήσουν να δικτυωθούν, να μπουν σε κοινωνικά σύνολα, να ενημερώνονται συνεχώς, να παν σε σεμινάρια, να εμπλακούν σε εθελοντισμό, να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα για το θέμα τους, εκδηλώσεις πάνω στο θέμα τους, οτιδήποτε που το μηδέν χωρίς να περιμένουν χρηματική ανταμοιβή! Να ενισχύσουν τες γνώσεις και το CV τους. Να ενεργοποιηθούν τζιαι να ασκήσουν το επάγγελμα που εσπουδάσαν με άλλους τρόπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή