Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Της φιλίας το κάγκελλο..

Πόθεν να ξεκινήσω. Θα το πιάσω γενικά τζαι θα αναλύσω όσο μπορώ μερικές καταστάσεις μπας τζαι έβρω άκρη.

Η φιλία για μένα εν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα τζαι που τες δυσκολότερες καταστάσεις που μπορώ να ζήσω. Είμαι κοινωνικό άτομο, πάντα είμαι με σε πλήθη τζαι λόγω χαρακτήρα κτλ ξεχωρίζω  (100% όταν γνωριστούμε όμως θα είμαι τζείνη που θα κάθετε στη γωνιά της τζαι θα είναι η πιο ακοινώνητη που ούλλους είμαι περίεργο πλάσμα ούτε εγώ εν με καταλάβω τες περισσότερες φορές.) Τέλοσπάντων εν έχω κολλητούς, τζείνο το πλάσμα που εν να φκάλω το σώψυχά μου, που εν να τον πιάσω τηλέφωνο να κάμουμεν ότι κάμνουν οι φίλοι τελοσπάντων. ίσως φταίει τζαι το γεγονός ότι εν είμαι τζαι πολλά των τηλεφώνων τζαι των κοινωνικών δικτύων τζαι έτσι καταστάσεις. (ψευτοδικαιολογίες αλλά πάλε εν πολλά βαρκέ κατάσταση το τηλέφωνο για μένα τουλάχιστον). Έχω απλά πλάσματα που παιρνούμεν καλά τζαι ξέρουν με λίγο καλύτερα ή νομίζουν ότι με ξέρουν από τον απλό περαστικό. Φταίει τζαι η αντιμετώπιση που έχω γενικά με τες φιλίες δεν δένουμαι, δεν μοιράζομαι έχω το...Παλέφκω το τζαι έκαμα τζαι μεγάλη πρόοδο αλλά πάλε. Τέλοσπάντων. Το να είσαι μόνος σου, να μεν έχεις κάποια σχέση, έτερον ήμιση, σύντροφο ή όπως θέλεις ονόμαστο κάμνει τα πράματα ακόμα πιο δύσκολα για μένα. Το γεγονός ότι δουλεύκω 5-2 τις ώρες που ο υπόλοιπος κόσμος εν έξω τζαι απολαμβάνει τη ζωή δυσκολεύκει τα ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι είμαι γκαρσόνι ππππιιι τζιαμέ να δεις. Έτσι ελιγόστεψαν οι πιθανότητες να δημιουργήσω φιλίες αφού είμαι δουλειά, σπίτι, δουλειά, σπίτι άτε να πάω τζαι για κανένα καφέ στη γιαγιά μου.

Η αρχή έγινε όταν πριν καμιά βδομάδα εβρέθηκα σε μια εκδήλωση στην κοινότητά μου. Ήταν όλοι σε παρέες τζαι επερνούσαν καλά, άλλοι με τις δικές τους οικογένειες τζαι εκαμαρώναν τα παιδάκια τους στη σκηνή, άλλοι ήταν με τους φίλους τους τζαι τα αμόρε τους σε παρέες τζαι επερνούσαν καλά τζαι επέρασα είπα γεια (είπαμεν ζω σε κοινότητα, ξέρουμεν ο ένας τον άλλο, επήαμεν μαζί σχολείο εν λογικό να πεις ένα γεια κτλ)Τζαι τζιαμέ εξεκινήσαν τα "Μα είσαι ανύπαντρη ακόμα" "Μα εχωρίσετε με τον τάδε;" "Εν πειράζει φτάνει που εχαρτωθήκατε τζαι εν επαντρευτήκατε τζαι εν έχετε ούτε κοπελλούθκια" (WTF έλεος!!!!!!) "Ουυ μα ήρτες πίσω. Μα είσαι μόνη σου;;;;" Τζαι τζιαμέ εχτύπησεν με.. Καλάν τούτα θωρούν οι άλλοι σε σένα; Με ποιον είσαι τζαι τι κάμνεις; Επήα να κάτσω να φάω τζαι τζιαμέ εξαναχτύπησεν με. Εκάθουμουν μόνη μου τζαι έτρωα. Οι γονείς μου ήταν δίπλα με τους φίλους τους, τα αδέλφια μου με την παρέα τους τζαι γω σε μιαν καρέκλα στην άκρη τζαι απολάμβανα την εκδήλωση. Γιατί ήμουν μόνη μου; Το αντιλήφθηκα βέβαια όταν οι άλλοι το επισήμαναν αλλά έτσι ήταν.

Εσκέφτηκα με ποιον θα επήενα; Τζαι έβαλα το στο νου... Τζαι στροβιλίζει μέσα μου... Τζαι έκαμα ανασκόπηση των τελευταίων μου εξόδων.

- ο Α τζαι η Β την τελευταία φορά που εφκήκαμεν μαζί σε έναν τόπο που μου άρεσκεν (ζωντανη ροκ μουσικούλα χαλαρά με μπυρούες) είπαν μου ευθέως εν ξαναφκαίνουμεν ξανά μαζί σου γιατί κάμνεις μας ρεζίλι. οκ. Έκαμα τους ρεζίλι γιατί κάμνω παναύρκα , γιατί τραγουδώ μαζί με την μπάντα δυνατά, γιατί χειροκροτώ δυνατά τζαι γιατί φωνάζω γιουχου τζαι μπράβο της μπάντας που παίζει. Επίσης ρεζιλέφκω τους γιατί όταν ήρταν οι μουσικοί να παίξουν έκαμνα αστεία τζαι εμίλουν με το πλάσμα τζαι εν εσηκώστηκα να φύουμεν τζαι έπηασα την κουβέντα τζαι πολλά άλλα. Επίσης ερεζίλεψά τους γιατί έπιασα φιλίες τζαι αστειεύτηκα με τα γκαρσόνια τζαι γιατί κάμνουμεν την ίδια δουλειά. Η κουβέντα έχει δυό μήνες τζαι αστειεύκουμουν με τα γκαρσόνια ότι από Δευτέρα πάω δουλειά τζαι εν να κρατώ δίσκο τζαι αν έχουν καμιά συμβουλή. Εθεώρησά το ψιλοκουβέντα αλλά όπως φαίνεται εν ήταν σωστό. Επείραξεν με πολλά, αφάνταστα πολλά γιατί με χίλια βάσανα να πάμεν τζιαμέ τζαι στο τέλος εγίνηκεν στεκούι των υπολοίπων τζαι γουστάρουν . Ούτε θέλω να ξαναπατήσω τζιαμέ αφού κάμνω τον κόσμο ρεζίλι.

- η Α τζαι ο Β με τον Β είμασταν φίλοι από μικρά. Κάναμε αρκετά καλή παρέα νομιζα.  Έπηασα τους τα Χριστούγεννα για καφέ αν θα μαζεφτούμε για χαρτάκι, επιτραπέζια τζαι καταστάσεις τζαι είπαν μου οκ καλό να το κανονίσουμε. Ήρτεν το καλοκαίρι τζαι ακόμα να κανονίσουμε αλλά εν πειράζει ρε. Επαντρεφτήκαν θέμα εν κάμνουν παρέα με σίγκλ αλλάζουν τζαι οι προτιμήσεις άμαν παντρευτείς τζαι νοικοκυρευτείς. Εθυμήθηκεν με εχτές που ήθελε να γράψει κόσμο σε μιαν εταιρεία ποτζίντα συστήματα πυραμίδας ήντα κακόν ένει τζαι τούτο. Ήρτεν έκαμεν μου την παρουσίαση είπα του ρε εν έχω λεφτά τζαι ειλικρινά δεν έχω μπακίρα τσακιστή παν ούλλα πας τες δόσεις τζαι εκτός τούτου εν ξέρω πλέον τον κόσμο όπως παλιά. Η απάντησή του ήταν δασκαλεμένη. Άνοιξε τις επαφές σου στο κινητό να δεις που θα βρεις κόσμο να γράψεις. Χεχεχε εγέλασα με την ψυχούλα μου ειλικρινά. Ειρωνία έιλικρινά. Πριν λίο τζαιρό έσπασεν το λάστιχο του αυτοκινήτου μου τζαι έθελα έναν πλάσμα να με βοηθήσει γιατί έν είχα το σπέαρ πάνω τζαι εν έθελα να καλέσω την οδική τζαι ήρτεν μου η εικόνα ξανά μες τη μέση του χάιγουέι με σπασμένο λάστιχο να ψάχνω για βοήθεια τζαι να μεν έχω κανέναν να τηλεφωνήσω ή ακόμα χειρότερο τζαι να σου τηλεφωωώ τζζαι να μου λαλείς μαλακίες δικαιολογίες. Ρε για ένα καφέ είπαμεν τα Χριστούγεννα τζαι εθυμήθηκες με τωρά για να μου πουλήσεις κάτι τζαι εν να μιλήσεις.


-η Χ μια κοπέλα που κάμνουμεν παρέα είπαμεν να βρεθούμεν προχτές που ήμουν πρωινή να πάμεν για κανενα ποτούι. Φκάλω πρόγραμμά μου κανονίζω τζαι με τρόπο φέρνει μου ρε ξέρεις είπαν μου κατι παιθκιά τζαι εχει τζαιρό να πάμεν μπλα μπλα μπλα ναι ρε ξέρω. Εν οκ... Τζαι μεινίσκεις ξεκρέμμαστος.

-Με τον Ψ εκάμναμεν καλή παρέα. Ξαφνικά όμως εκόψαμεν γιατί επήρεν το σοβαρά με την σχέση του τζαι εν κάμνει να έχεις φίλες άμαν είσαι σε σοβαρή σχέση. Καλάν ρε κουμπάρε μου αντί να πηέννουμεν οι 2 μας για μπύρες εν να πηέννουμεν οι 3 μας ποια η διαφορά; ότι τζαι αν εσυνέβηκεν μαζί μας εσυνέβηκεν όταν είμασταν ροκόλοι πλέον χτυπούμεν την πόρτα των 30 τζαι λαλείς μου μαλακίες; Ένιγουέι ασπάξξιξιη. 

Έρχεται το οφφ μου τζαι πραγματικά θέλω να πάω κάπου συγκεκριμένα τζαι ξέρω ότι ακόμα τζαι να το ζητήσω δεν θα έβρω παρέα να πάω. Τζαι σκέφτουμαι ποιου να πω τζαι γιατί. Για να τους αναγκάσω να μου πουν πάλε φτηνές διακιολογίες. Τζαι γιατί να μεν σηκωστώ να πάω μόνη μου δηλαδή. Που άλλες φορές έκαμα το εν τζαι πειράζει με αλλά πάλε.

Επεθύμησα τα πράγματα να γίνουν απλά. Να έβρω ένα πλάσμα που να ταιριάζουν τα χνώτα μας τζαι να καθόμαστε με το κρασούι μας ή την μπυρούα μας τζαι να παίζουμεν επιτραπέζια τζαι να μιλούμεν την ίδια γλώσσα. Λείπει μου. Τζαι καταλαμβαίνω ότι φταίω. Τζαι πειράζει με. Τζαι έχω ρεπό αύριο τζαι σκέφτουμαι να σηκώσωω το τηλ οξά να πιάσω τες μπυρούες μου τζαι το βιβλιούι μου τζαι να πάω στη θαλασσούα μου να απολαύσω τον συμβιβασμό μου τζαι να χωνέψω τα νέα δεδομένα. 

Μπορεί βεβαια τζαι ναν παρανοικές οι σκέψεις μου, μπορεί να μεν σε ενδιαφέρει τζιόλας για τες μαλακίες τες σκέψεις που κάμνω, μπορεί να  εν τζαι η πίεση της δουλειάς, μπορεί απλά να χάνουνται οι άνθρωποι μπορέι χίλια μπορεί αλλά τούντην στιγμή έτσι νιώθω τζαι απλά έπρεπε να καταγραφεί. 
Αυτά.

11 σχόλια:

 1. Έχω απάντηση, στέλνω σου την αργότερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένει τζαι η πίεση της δουλειάς, αλλάσσουν τζαι οι άνθρωποι τζαι χάνουνται, αλλά βρίσκεις άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου (εμάς αρέσκεις μας) χαλάρωσε τζαι εννα κάμεις τζαινούρκες φιλίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ανθρώποι μπαίνουν και βγαίνουν από τις ζωές μας μέσα στα χρόνια, λίγοι μένουν. Οι φιλίες όπως όλες οι σχέσεις θέλουν χρόνο και προσπάθεια και χημεία για να κτιστούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τούτον είναι γεγονός τζι έτσι γίνεται πάντα
  σχεσιάζεσαι=εξαφανίζεσαι

  οι άλλοι που μεινίσκουν πίσω πρέπει να έβρουν άλλους ξανά π' αρχής που να είναι σε παρόμοια φάση ή τουλάχιστον να μπορείτε να κάμνετε παρέα, να κυκλοφορείτε...εκτός αν έβρεις καμιά φίλη ψιλοξεχασμένη να αναθερμάνετε σχέσεις...

  εγώ, ως η τελευταία των μοϊκανών, έφκαιννα πολλά μόνη μου
  έννεν άshημο απλά εν κουραστικό έτσι συνέχεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απο τα γραφόμενά σου, μάλλον δεν σου αρέσει να είσαι μόνη, χωρίς παρέα. Επίσης απο τα γραφόμενά σου, υπάρχουν κάποιοι λεγόμενοι φίλοι, που μάλλον κακό σου κάνουν. Ευκαιρίες πολλές για κανούργιες φιλίες, λες δεν υπάρχουν. Πρακτικά θα πρότεινα να στοχεύσεις σε συναδέλφους. Χωρίς να φαίνεται και πολύ ότι "στοχεύεις" για να μην τους τρομάξεις. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

  Στο συναισθηματικό επίπεδο, θα έλεγα μπράβο σου που είχες το θάρρος να γράψεις το πιο πάνω. Εγώ δεν θα το είχα. Προφανώς, είσαι σε ένα πολύ καλό δρόμο απο μόνη σου ήδη. Και εγώ θεωρώ τις φιλίες απο τα δυσκολότερα πράγματα, για πολύ διαφορετικούς όμως λόγους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεν φοβάσαι την μοναξιά. Κάνε την ‘φίλη’ σου ή ακόμα πιο καλά γίνε φίλη με τον εαυτό σου που περνάς και τις 24 ώρες την ημέρας μαζί (ποτέ δεν είσαι μόνος με την σχιζοφρένεια) Γιατί πρέπει να είσαι με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα; Κάνε αυτό που εσύ αγαπας και μην τα υπεραναλύεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. θα συμφωνήσω σε όλα με τη Κολόνα. τζαι θα συμφωνήσω τζαι μαζί σου, πράγματι οι φιλίες εν πολλά δύσκολο πράμα :/

  στο ρεπό σου αύριο πήγαινε θάλασσα μόνη σου τζαι κάτσε κάπου με κόσμο, όσο αντικοινωνικοί τζαι να είμαστε σαν λαός, ποτέ δεν ξέρεις :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Take a minute and read this...

  http://www.snotm.com/2012/06/everybody-else.html

  xxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ok, ουσιαστικά έγραψε σου τα λίο πολλά η Κολόνα όσα είχα να σου πω.
  Εν μαλακία να σε γράφουν επειδή εσχεσιαστήκαν, καταλαβαίνω ότι θέλεις χρόνο να επενδύσεις σε μια σχέση, κλπ, αλλα γαμώ τα εν οι φίλοι που έννα σου σταθούν όποτε χρειαστείς κάτι.
  Ξέρω ότι εν δύσκολο τζαι με τη δουλειά που εν έτσι, είχα κι εγώ φίλη που δούλευε βάρδιες και ξεκωλωνόταν να διατηρεί τις φιλίες της.
  Είμαι σίγουρη ότι έχει κόσμο που εν διαθέσιμος ακόμα για φιλίες και εξόδους, και απ'όλα.
  Τζαι εν όντως δύσκολο πράμα οι φιλίες. Τζαι να τες δημιουργήσεις, τζαι να τες διατηρήσεις. Αλλά έχει πλάκα άμα μπεις στο χορό. Τζι εγώ τελευταία επέρασα μια φάση περίεργη-αναθεώρησα, άλλαξα, εδέχτηκα κάποια πράματα, εβρέθηκα λίο μόνη κλπ, τζαι τελικά απέκτησα νέες σχέσεις με άλλους ανθρώπους που απρόσμενες φάσεις γνωριμίας!
  Τέλοσπαντων, άμα έχεις όρεξη και ώρα σε φάση που μπορείς να βρεθείς με κόσμο που δουλέφκει 9-6, επικοινώνα αν θέλεις! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νίκη από Θεσσαλονίκη16 Ιουλίου 2013 - 8:36 π.μ.

  Καλημέρα

  Οπως σου είπε και η Ινα είναι πολλοί οι ανθρωποι που περνάνε από τη ζωή μας και πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα μείνουν. Θέλει τρόπο και κόπο για να κρατήσεις κάποιους μαζί σου.
  Ομως όταν γνωρίζεις έναν καινούργιο άνθρωπο πρέπει να μπορείς να περνάς καλά μαζί του αβίαστα, χωρίς προσπάθεια, να γελάτε με τα ίδια πράγματα να έχετε κάτι κοινό. Οτι και να είναι αυτό.
  Μόνο αν δεις οτι αξίζει να επενδύσεις σε αυτόν, γιατί δεν αξίζουν όλοι την προσπάθεια και τους κόπους σου.
  Τους ανθρώπους που δυσκολεύσε να τους βρεις, που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα απέφυγε τους, βγάλτους από τη ζωή σου. Μην χάνεις χρόνο με ανθρώπους που σε πληγώνουν.
  Εξάλου είναι τόσοι οι ανθρωποι γύρω μας που ζητούν παρέα που θα εκπλαγείς αν κοιτάξεις. Δώσε ευκαιρίες στη δουλειά, στο δρόμο, όπου μπορείς, ποτέ δεν ξέρεις....
  Και το κυριότερο μην σταματάς να κάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν επειδή δεν έχεις παρέα. Την πρώτη φορά που πήγα σε συναυλία μόνη μου αισθάνθηκα πολύ άβολα, νόμιζα ότι όλοι εμένα κοιτούσαν, ότι το είχα γραμμένο στο μέτωπο ότι είχα πάει μόνη μου. Ηταν δύσκολα, αλλά τώρα πια το απολαμβάνω τόσο που δεν το σκέφτομαι καν.

  Καλές βουτιές και όμορφες καλοκαιρινές βραδιές σου εύχομαι

  Νίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. εκφραζεις τις πιο κρυφες μου σκεψεις..i feel exactly the same way.

  ΑπάντησηΔιαγραφή