Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

της παντρειάς...



-Καλώς την Μισιρλού ήρτες μάνα μου που τα ξένα;
-Ήρτα γιαγιά, ήρτα.
-Για τα καλά; Εν τζαι να φύεις πάλε έννεν; Εν τζαιρός σου να παντρευτείς, να έβρεις κανένα κοπέλλι να αποκατασταθείς ήνταλος το λαλείται εσείς οι τωρασινοί. Τζαι πρέπει να βιαστείς πόσων γρονών είσαι εννα σκλερείνεις τζιόλας τζαι να μεν σε παίρνει κανένας.
- Που εν να πάει γιαγια εν να έβρω τζαι γω. Ειμαι μιτσιά ακόμα μεν ανησυχείς. Εσπούδαζα τόσα χρονια, εδούλεφκα εν τζαι ήμουν πεταξούμενη.
- Ήντα εσπούδαζες. Δουλειές ξέρεις να κάμεις, να κάμεις ένα κουτσιή φαί. Ήνταλοις γίνετε; Που να σε δώκουμεν έτσι. Εν θα σε πιάνει κανένας. Εν τζαι να σε πιάσει για τα πτυχία σου. Μάνα μου κόρη μου τζαι εν να μείνεις σαν την τάδε. Άτε αλλό κανένα γρόνο.. μάνα μουυυ την κόρη μου τζαι εν να μας μείνει μάνα μου ρα μισιρλού μου τζαι εν να γύρω να πεθάνω τζαι να μεν σε χαρτώσω.. να σε δω χαρούμενη.

Αλί και τρισαλί η δύσμοιρη γυναίκα τι τραβώ. Τα πιο πάνω είναι ο διάλογος με την γιαγιά Πατού. (Πατού με τα ούλλα της όμως). Έννεν γιαγιά μου που τους γονείς μου αλλά εν γιαγιά της οικογένειας τζαι έχει έναν καμόν που τον τζαιρό που επήα να σπουδάσω μιλούμεν πριν 10 χρόνια που έθελεν να στεφανωθώ. Τζαι που εν να πάεις κόρη μου τζαι να μας αφήκεις σκέφτου την μάνα σου, τον τζύρη σου κτλ . Ε όπου με δει έρκεται της τζαι μοιρολοά με πως έμεινα στο ράφι. Κάθε φορά δίνει ρεσιτάλ. Τωρά όμως με το Αλτσχάιμερ εν λίο κρίμα ούλλα να τα ξιάσει, ούλα μπερδέφκει τα, εμένα τζαι τον καμό της θυμάται μας τζαι αναγνωρίζει με τζαι ξεκινά το κομμάτι της. Ζω μεγάλες στιγμές μαζί της. Συμβουλές πως να τον τυλίξετε σε χρόνο ρεκόρ καλύτερες τζαι που στήλη γνωστού κοσμοπολίτικου περιοδικού.

Στο καπάκι που τούτα ήρτα σπίτι τζαι εσκέφτουμούν τα όι πως με πειράξαν αλλά γιου νόου πιάνει σε τσας. Εν τζαι η επιστροφή τζαι η προσαρμογή. Να βλέπω τους πλείστους της ηλικίας μου παντρεμένους ή έστω κατασταλαγμένους τζαι εγώ απλά τωρά να μαζέφτηκα πίσω. Εν κάπως. Κάθουμαι τζαι λαλώ να θκιαβάσω τίποτις να μάθω νέα της μπλοκόσφαιρας ήντα τζαι έθελά το χα? Φκένει μου το ποστ της πρας με τα καπ κέιπς τζαι της σάικ με τα κούκκις . Ε όι όι όι άμαν έκαμεν τζαι ο ψύχας, που λαλεί τζαι η γρούτα, μπιισκοτούθκια που τρώουνται εν σοβαρή η κατάστα... 

Πάω να μάθω να μαιρέφκω τζαι να γινώ γεναίκα. Της παντρειάς :) πριν σκλερήνω...

22 σχόλια:

  1. εμέναν είπαν μου "πριν να γεροντοκορέψεις"
    enjoy!!!! είναι πολύ ωραία κατάσταση-καταπληκτική-τώρα που εννά αρκέψουν να σου γνωρίζουν διάφορους ή να σου αναφέρουν τα προσόντα τους-τjιαμέ να δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχχαχαχαχα για τούτα ζω μεν νομίζεις. Πασάρουν μου με τρόπον για τον τάδε που ήρτεν πίσω τζαι εν πολλά καλό παιδί... τζαι υπολογίζεις που καταλήγει η συζήτηση...

      Διαγραφή
  2. Κόρη εγω ηδη θεωρούμαι "του ραφκιού"! Χαχαχα!! Συμπασχω! Αλλα να σου πω κατι, δεν με κοφτει...αν ειναι να'ρθει θεν να'ρθει....εν θα κάτσω να "χολοσκώ" (ατς λεξη που μου ενεπνευσες!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα ρε πρας μεν χολοσκάς ατς και το κυπριακό το παίζουμε πλεον στα δάκτυλα! εσύ κοιμάσαι τζαι η τύχη σου δουλέφκει - οξά νομίζεις εν να γελάσεις πρασινομήτωρ και ινβίχτο-!!! :) γεναίκα με τα ούλλα σου όμως α.. μαειρκές, δουλειές, πρωτείνες, μπλοκ τα πάντα όλα και συμφέρεις..

      Διαγραφή
  3. Εμέναν η γιαγιά μου η μακαρήτισσα, πριν καν τελειώσω το σχολείο, έλεεν μου την τύχη μου στον καφέ τζαι πάντα έβλεπεν "στεφάνι". Ώς που να παντρευτώ στα 22 μου, εστεναχωρκέτουν ότι έμεινα στο ράφι. Bless them, εν τζαι αλλάσσουν οι γιαγιούλες μας, συνεχίζουν με το ίδιο φκιολί 25 χρόνια μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε τούτη γιαγια ζει για έτσι κουβέντες τζαι έτσι ιστορίες εν η ζωή της. Τζαι που ήταν καλά εστεφάνωνεν κόσμο...

      Διαγραφή
  4. αχαχαχαχα
    πριν να σκλερήνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε εν τζαι μείναν μου τζαι πολλά είδες η γιαγιά έδοκεν εντολή!

      Διαγραφή
  5. εν έπρεπε να πει "πριν να χαμνήσεις"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερει η γιαγιά... είμαστεν τρυφερά μπουμπουκάκια και καλά...

      Διαγραφή
  6. lol @ να σκλερήνεις!! εννά είσαι ό,τι πρέπει για οφτό πε της!

    (συμφ με neerie, έννεν η κριά κότα που έχει το ΖΟΥΜΊ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχχαχα εισαι πελλη! ε ατε... μισοπελλη χαχαχχαχα

    Εννοει οτι εν να γινεις μεσοσκλερη! σαν εμενα πχ ααααααααααχαχχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχεεεε τι να κάμω η κορασίδα... στα πόσα δλδ εν η μεσοσκλερη να ξέρω πόσα έχω...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Εν ερωτηση παγιδα τουτη? :Ρ

      Σκλερη πες θεωρεισαι πανω που 50 (ή τζαι πιο νωρις, αναλογως πως γερνας), αρα ΜΕΣΟσκλερη πρεπει, μαλλον, φερειπειν, παραδειγματος χαρη, οπωσδηποτε και ανυπερθετως, να ειναι που τα 35 τζαι πανω (+/- 5) :Ρ

      Αουτς! Δατ χερτ!

      Διαγραφή
  8. Gia na matheis na mafireueis gia des auto:

    http://istomageiremata.blogspot.com/

    kai an psaxneis kai kanena kopelli exw 2 filous kelepouri, an goustareis...
    let me know. ;-)

    Sorry gia to tharos a...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στα μέρη μας!!! hahahah η επιχείρηση γενετζέματος εμπήκε σε δράση. Ειμαστε στην πρώτη φάση...Αχαψχαχχααχα άρεσεν μου πάντος με το δεξί έμπηκες κύριος, έκαμες τζαι προσφορές πολλά ουάου καταστάσεις... Θέκιου α!!! από προσόντα εν τζαι έχω πολλά λαλω σου το τζαι τα γενετζέματα εννεν ο τομέας μου. Πε των κοπελιών να στείλουν το cv τζαι βλέπουμεν! :)

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. τζαι ακόμα τούτον έννεν τίποτε!!! το ύφος της εν ούλλα τα λεφτά!! :)

      Διαγραφή