Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ταύρος σε υαλοπωλείο....


Το λοιπόν.. Έχει πολλήν τζαιρό  να θυμωθώ τζαι να φκω πόξω που τα ρούχα μου.. Πόψε όμως έφκυκα για τα καλά. Θα σας πω τι εγίνηκε μπας τζαι κάτσουν τα νεύρα μου τζαι ηρεμήσω τέλεια γιατί εξεκίνησα τζαι χάννω τα. 

Όπως ξέρετε μεινίσκω με άλλα πλάσματα με τα οποία πρόβλημα δεν υπάρχει . Επικρατεί ένας Α ψιλοσεβασμός , κατανόηση και όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε , σκέψου και τον διπλανό σου πριν κάνεις κάτι. Είμαστε 2 ορόφοι. Ο πάνω τζαι ο κάτω. Πάνω μεινίσκει το Κολωνάκι τζαι πουκάτω ο μπίθουλας.Το λοιπόν. Κάθε όροφος έχει 2 κουζίνες.Κοινές. Είπαμεν αφού είμαστεν όλοι οκ να τρώμεν σε τούντην κουζίνα στον όροφο μας.Στον κάτω . Ο πάνω όροφος όμως τες τελευταίες μέρες εσήκωσεν ένναν άσχημο σύστημα. Δέκα τζαι μισή τη νύχτα έβαλλεν φαί πάνω. Υπολόγισε 10μιση έναρξη,30 λεπτά προετοιμασία τζαι αλλό κανένα τέταρτο να φάεις, τζαι ένα τέταρτο να πλύνεις σινιά τζαι μαλακίες. Θέλεις την ώρα σου. Την πρώτη μέρα λαλώ ρε πελλέ κάμνουν φασαρία τζαι εν μου αρέσκει.Τζαι επειδή η μισιρλού θέλει να εν ξεκάθαρη κοζ μερικές φορές προβλέπει κάποιες καταστάσεις λαλεί που μέσα της: Απαναία μου έχε άξιον τωρά να μπαστακωθεί η από πάνω με τον πουπουκάτω (το κόμμα, η κλίκκκα, τα κολλητάρια )τζαι να την έχω κάθε νύχτα να τρώει δαμέ τζαι να χαχανίζει. Υπόψην μεινίσκω δίπλα που την κουζίνα. Που λαλείς κάθουνται τζαι τρων τζαι χαχανίζουν τζαι πάω τζαι λαλώ τους. Ρε παιθκιά ξέρετε είμαι τύπος που τούντες νυχτερινές τες ώρες διαβάζω τζαι έχω οίστρο να πούμεν . Εν η καλή μου η ώρα. Δέκα με δώδεκα καλύφκω πολλήν ύλη εν ξέρω γιατί. Όπως τζαι να έχει . Οκ ρε μισιρλού όντως έχεις δίκαιο. Τζαι μεν νομίζεις εν αργά εν τζαι εν να τρώμε κάθε μέρα έτσι απλά έτυχε. Εν εξαίρεση. Χα οκ λαλώ απλά για να είμαστεν τζαι οκ.

Γύρισι νύχτα. Έντεκα παρά ακούω κατσαρολικά μες την κουζίνα. Απαναία μου λαλώ τζαι τι εν τούτο. Επροσπαθούσαν να κάμνουν ησυχία δεν λέω. Αλλά ρε κουμπάρε πόσην ησυχία να κάμνεις αμαν πρέπει να κάμεις ρύζι βραστό τζαι κοτοπουλο στο φούρνο με ανοιχτόν απορροφητήρα τζαι να πρέπει να πλήνεις τζαι το σινί τζαι να σου πέσει τζαι 200 φορές. Υπολόγισε. Εν τζαι είπα τίποτε.

Πόψε τρίτη νύχτα στη σειρά δέκα τζαι κάρτον ττούκκου κατεβαίνει κουνιστή τζαι λυγιστή. Ακούω πάλε κατσαρολικά τζαι μαλακίες. Οππας λαλώ σαν να τζαι εγίινηκεν μας συνήθειο. Πετάσσουμε στην κουζίνα τζαι λαλώ της .Ετοιμάζονται να μαειρέψουν με το κολλητάρι. Ρε αθώα μου , (επειδή το παίζει πολλά κουλ αδιάφορη και αθώα κανονικά εν κρυφαλούπα που πρέπει να την πω αν υπολογίσω τζαι τι άλλα έκαμεν ταιριάζει της απόλυτα!) ξέρεις είπα σας τζαι πριν πληζ να μεν μαιερέφκετε δαμέσα μετά τες δεκάμισι γιατί ενοχλεί με. Έχουμεν άλλες 2 κουζίνες αν είναι εύκολό σας πληζ να τες χρησιμοποείται τζείνες. Η απλά να τρώτε πιο νωρίς. Αστειέυτηκα τζιόλας .. τρομάρα μου…(Εν τζαι να ελέγχω τες ώρες που τρώει ο κόσμος αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είπαμεν πληζ κατανόηση, σεβασμός τζαι όλα τα κομπλέ).Τζαι παίρνω την απάντηση: Ρε μισιρλού διαβάζω.

Τζαι ακολουθεί η ακόλουθη στιχομυθία: μάλλον στιχο-θυμία-
-Ρε μισιρλού διαβάζω!
-Καλά ρε αθώα μου,  δίπλα τι κάμνω δλδ?Γαμιούμαι δλδ?
-Ε και τι να κάνω αφού διαβάζω!
-Καλά ρε αθώα μου εν μπορέις να χρησιμοποιήσεις άλλη κουζίνα? Αφού σας το είπα..
-Ρε μισιρλού αφού και χθες μαγειρέψαμε και φάγαμε εδώ και κάναμε απόλυτη ησυχία.
-Ρε μανάρι μου για να είμαι εδω αυτή τη στιγμή και να σε παρακαλώ να πας σε άλλη κουζίνα να μαγειρέψεις και να φας πάει να πει ότι όσο ήσυχα νομίζεις ότι μαγείρεψες χτες εξακολουθεί να με ενοχλεί ο θόρυβος. Και όσο και αν νομίζεις ότι κανεις ησυχίΑ Αυτό δεν συμβαίνει! Απορροφητήρας,μαχαιροπήρουνα,σινιά να πέφτουν κτλ. Γέλια όταν ακουστεί θόρυβος. Ε σαν να τζαι εννεν έτσι.
-Μα ρε μισιρλού εγώ διαβάζω
- το σhηίστο που σε έφκαλε τζαι εμείς  θκιαβάζουμεν αλλά εν κάμνουμεν έτσι! Τζαι επειδή εν προσωπικό το θέμα…εν σε ενοχλώ.. Ούτε τες πόρτες χτυπώ σε όλο τον όροφο  το οποίο σου ζήτησα να μην συνεχιστεί και αντί να το σεβαστείς το πρωί με ξύπνησες χτυπώντας πόρτες δεξιά και αριστερά τζαι υπολόγισε τζοιμούμαι όπως το χτηνό εν καταλάβω Θεό τζαι εκατάφερες τζαι ΕΞΥΠΝΗΣΕΣ ΜΕ – ουλλη νύχτα εθκιάβαζα ΕΛΕΟΣ, ούτε φωνάζω στους διαδρόμους ούτε κάνω φασαρία στον όροφό σου. Κάμνω ησυχία γιατί ξέρω ότι διαβάζεις !!!Τζαι σέβουμαι το..
-οκ θα πάρω τα πράματα μου και θα φύγω αφού με διώχνεις. Και αν θες να μάθεις δέκα και 15 είναι η ώρα!!!!
-Μα δεν είπα αυτό!!!!! Αμάνα μου μάνα μου μετά που τούτην την ατάκα εσκουλλίσαμεν με τα νεύρα πόσο να αντέξω το μα εγώ διαβάζω , λες τζαι κανένας άλλος εν διαβάζει δαμέσα δα! Επήραν με οι δαιμόνοι, ο ι θκιαόλοι. Οι σατανάες εν ξέρω πάντως εφκήκα εκτός εαυτόυ ειλικρινά. Εφώναζα τζαι εκράτεν μια στάση εκνευριστική τζαι παραπάνω με σκουλίζαν τα τριόλια. Σκατο 18χρονο γαμώτο ειλικρινά. (υπόψην σήμερα το πρωί εχτύπαν την πόρτα την διπλανής τόσο δυνατά που εξύπνησα τζαι το δείλις εφώναζεν μες τους διαδρόμους ) Αυτά που κάνεις είναι παδιάσματα, μωρέματα .. ήντα φάση γυρίζω στην άλλη την συγκάτοικο την καλαμαρού που ήταν τζιαμέ μετάφρασε πως είναι τα αππόματα , τα μωρέματα στα ελληνικά? Χαχαχαχαχ τωρά που το σκέφτουμαι γελώ .. να βρίζω, να φωνάζω να μιλώ κυπριακά τζαι να ζητώ που την άλλη μετάφρασε!!!!
-Μα αφού διαβάζω, τώρα πείνασα και θέλω να φάω. Πρέπει να μαγειρέψω και εγώ.
-ΠΠΠΠΠΠΠΠιιιιιιιι ατάκα μοναδική. Πρέπει να με ακουατε να βρίζω στα κυπριακά την καλαμαρού να μεν καταλάβει γρι να παίρνει το νόημα ουσιαστικά αλλά να το παίζει αθώα περιστερά και να προσπαθεί να φκει κούππα άπαννη. Κάμνει να φυει τζαι γρολαλεί που λαλούμεν τζαι στα χωρκά μας. Ανοίω την πόρτα τζαι μπαίνω μες στα μούτρα της τζαι λαλώ της. Ο όροφος σου εν πάνω η κουζίνα σου επίσης. Εν κάμνω θόρυβο στον όροφό σου μεν κάμνεις στον δικό μου. Αλλά πρέπει να έβαλα τόσες βρισιές τζαι να φώναζα τόσο δυνατά όταν έλεγα την πρόταση που η μιτσιά εξεκίνησε να φέφκει τζαι να μάσσιετε .. Μπαίνω μες την κουζίνα ήταν ο κολλητός. Λαλώ του ατόπημα τούτο τζαι σούξου μούξου. Κατεβαίνει η μιτσιά κάτω. Εσύναεν πράματα τζαι λαλει¨
- Εγώ διαβάζω δεν έκανα τίποτα. Και εσείς μου είπατε να ρθω σε αυτή την κουζίνα δεν ήρθα μόνη μου.
-όοοοουυυ μάααιιι γκόντ. Επέσαν βρισιές είπα σου να έρτεις να τρώμεν όι να κάμνεις φασαρία τζαι να μεν με σέβεσε. Αφήνει ανοιχτό το ντουλάπι της φακκώ του να κλείσει που τα νεύρα μου σπάζει . Πετάσσω κάτι αφημένα στον πάγκο μασσιεροποήρουνα μες το νεροχύτη σπάζω κάτι πιάτα τζαι ξεκινά ο κολλητούλης να την υπερασπίζετε αμανα μου μάναν α μου εσκουλίσαμεν παραπάνω οι δαιμόνοι τζαι παραπάνω εφώναζα. Όπως σας σέβομαι να με σέβεστε. ΑΠΛΟ.
-τζαι φέφκω. Έφτασα στο σημείο να μεν μπορώ. Μπαινω μες το δωμάτιο επνίουμουν. Τζαι λαλώ πάω να περπατήσω. Στο να περπατήσω έδωκα ολόκληρο γυρόν του τετραγώνου ΒΟΥΡΗΤΗ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Τζαι δεν είμαι καθόλου ούτε να τρέχω ούτε να βουρώ. Πόσα νεύρα είχα γαμώτο.

Στρέφουμαι πίσω. Τζαι βρίσκω την να μαειρέφκει. Απαναία μου εζώσαν με οι κουφάες. Ανοίω τον φούρνο , τραβω το σινί τζαι φκάλω πόξω τες κοτομπουκιές τζαι πετάσσω τες μες τον κάλαθο. 
--          Επεράσαν οι δεκάμισι. Σόρρυ.
Τζαι πετάσσετε ο δικηγόρος της το κολλητάρι. Ρε τι κάνεις πέταξες το φαί. Τώρα θα μεγειρέυαμε και θα πηγαίναμε σε άλλη κουζίνα να φάμε.
                -Μα δατς μάι πόιντ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΔΥΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΕΚΑΜΙΣΗ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ!

Ρε κουμπάρε έτσι ειλικρινά. Θωρείς τον άλλον έφκαλες τον εκτός εαυτόυ.. Μεν είσαι εριστικός. (Μετά που τούτον το κολλητάρι λαλεί στους συγκατοίκους και όποιος θέλει να τρώει μετά το κέρφιου να έρχετε στη δική μου κουζίνα!!!!)Είπεν σου μετά τες δεκάμιση να μεν πατάς μες τζίντην γαμημένη την κουζίνα. Πόσο δύσκολο είναι όπως επήρες τα πουρτού σου στην άλλη την κουζίνα να πάρεις τζαι το φαί σου τζαι να το μαειρέψεις τζιαχαμέ? Εφάτζισεν μου ρε κουμπάρε. Εγίνηκεν ολόκληρο κακό επήα τζαι ήρτα τζαι ήβρα σε να μαειρέφκεις. Είχες το τσιανς να πάεις πάνω αλλά συνειδητά αποφάσισες ότι θα μείνεις να μαγειρέψεις εδώ. Είχες τζαι τον απαραίτητο χρόνο να το σκεφτείς αφού ώστι να κάμω το γυρό του τετραγώνου επήρεν κάποιον χρόνο εν είμαι ούτε Κεντέρης ,, ούτε Θάνου. Άρα ότι έπαθες,έθελεν τα ο κώλος σου.Θέκιου.. Το μόνο κακό είναι ότι εμέναν εσκουλλήσαν με τα νεύρα τζαι εν ξέρω γιατί έχασα την ψυχραιμία μου τζαι εφώναζα. Βασικά μόνο να σκεφτείς την ατάκα « εγώ διαβάζω δεν φταίω» τζαι να υπολογίσεις ότι κάθε φορά που τελείωνε το διάβασμά την ερχόταν περιχαρής και ενοχλούσε όλο τον όροφο είναι αρκετό. Το καλό είναι ότι τωρά που ετέλειωσα τούντο ποστ νομίζω ότι επεράσαν μου τα παραπάνω.  Τζαι υπόψην εν μπορώ να ακούω την λέξη ΕΓΩ. Ιδίως όταν προσπαθείς να δικαιολογηθείς … Κάμνει με να φκάλλω αφρούς που το στόμα , τζαι καπνούς που τα αφκιά ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ!

8 σχόλια:

  1. άμαν, καταλαβαίνω σε πάααρα πολλά.... εν μου έτυχε τούτο το πράμαν συγκεκριμένα αλλά αντιλαμβάνοναι το όλον κλίμαν.
    ενευρίασα μόνο που θκιεβάζω την κατάσταση σου...
    καλαμαρού μάνα μου. έτσι εν ο τρόπος τους. παίζουν τους μαννούς, ότι εν καταλάβουν, για να φκουν πουπάνω. εν στερεότυπο τούτο, τζαι εν μου αρέσκουν τα στερότυπα αλλά έτσι με εμάθαν. τζαι εν είμαι απόλυτη αλλά έχουν το πολλά εύκολο τούτο το σύστημα...

    τέσπα, εγώ ήταν να σηκώνουμαι να τους τα πετάσσω ήρερμα τζι ωράια ΚΑΘΕ φορά που το εκάμναν τούτο. ούτε που ήταν να τους πω κουβέντα. ούτε καλησπέρα, ούτε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγκατοικηση ειναι παντα δυσκολη, ακομα και υπο τις καλυτερες προϋποθεσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενιξερω τι να σου πω.......ισως οταν ηρεμήσεις, να κάτσετε ουλλοι οι συγκατοικοι να συζητήσετε τζαι να βαλλετε κανονες....

    Κουραγιο ρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. the day after: eipen se oullous tin pleura tis epiasen ton idioktiti j eipen tou extipisa tin j oti imoun paralogi...
    As poumen to oti me kratas thkio meres aipni,(pou tin mian kamneis fasaria tin nixta en me afineis na tzoimitho tzai to proi molis ta katafero na tzoimitho fakkas portes j ksipnas me pou to xarama) kamneis fasaria se enan orofo pou en exeis kan dikaioma , ekaman sou j alloi paratirisi me ton tropo tous en metra? To oti sto zitisa 2 fores me eugeniko tropo en metra? en xero ti na po.. epiasen ton idioktiti imishi mou j eipen tou ta.. taxa karfoneis me ston papa sou? OMG eimai 30 xronon gamoto en j eimai 18... ton sevasmo pou sou dixno na mou deixneis.. kai oloi tha zoume isixa kai oraia..Ekaman komma me ton kollito tzai embika mes to spiti j eixen idi proigithei proeklogiki ekstrateia! milimenoi oulloi oi sigkatoikoi oti en eimai dikaii tzai etsi malakies. Eftixos pou stin proti paratirisi stin koyzina itan oloi parontes tzai stes alles fores pou tis eipa na men kamnei fasaria ston orofo eixen alli mian koroua tzai akoue.. allios eilikrina itan na arxiso na amvisvito ton eauto mou oti eparalalisa j xanno ta.. j btw an se extipoun itan na se paroun 4 pou damesa.. ksekkathara pramata... OMG zo katastaseis likeiou, gymnasiou.. en tes epethimisa katholou... tulaxiston jiame epeften tzai ksilo epothimaniskamen... :P (kotzinoxorka power!!!) re pras kanones iparxoun evalamen tous pou tin arxi.. apla enm tous tirouse, afaen paratiriseis eipen mou EGO diavazo tzai eflipara... ayta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χανει τέλια ο κόσμος α! Παλε καλά που είσhες τζαι μαρτυρα...Οντως καταστάσεις γυμνασιου...Σορρυ αν ηταν ακυρο το σχολιο μου, απλα υπεθεσα οτι η τυπισσα ηθελεν υπενθυμηση των κανόνων αμαν εν ουλλοι παρόν. Εν εξαναεζησα ετσι καταστασεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. update: irten o idioktitis j eipen mou na zitiso siggnomi j na apologitho giati eftea...meta apo mia makra sizitisi j afou pleon efkalan tin etimigoria quilty as charged by THE innocent krifaloupa
    ok rise above misirlou j kame to exeis na kameis me mora apodedeigmeno.. j ekama to...
    i moni aporia pou mou emeinen eprepe na doko tzai to daktiloui na kamoumen klitsi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα εν εκαμετε "μέρο"? εν ισχύει κάλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το πρόβλημα με όσους θυμώννουμεν έντονα είναι ότι χάνουμεν το δίκιο μας έτσι τζαι μετά φταίμεν εμείς

    κατά τα άλλα έσιεις να κάμεις με κακομαθημένα μωρά όντως τζαι πώς να τους συμπεριφερθείς?

    καλήν υπομονήν ντήαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή